logorijnpinters

 

Wat een feest!

Ons groot weekend begon op donderdagavond met het Plus Carnaval. Samen met Kees Kastrop en ruim 150 carnavalsvierders was het als snel één groot feest. Tussen de polonaises door werd er genoten van een stamppottenbuffet geregeld door Het Wapen van Bunnik.

 MG_0044IMG 0206IMG 0156

Op vrijdagmorgen rond de klok van kwart over 8 stonden we weer paraat bij de St. Nicolaasschool. Met alle kinderen van groep 1 tot en met groep 8, hebben we een gezellig scholencarnaval gevierd. Alle klassen vielen in de prijs met de coolste, gekste, leukste en mooiste polonaise. Niet alleen de kinderen lieten hun dansmoves zien, maar ook de Mini's en Maxi's hebben weer super goed gedanst.

IMG 0018 MG_0093 MG_0091

Op vrijdagavond met een bus vol (propvol) naar Kikkerloo voor de Sleuteloverdracht. Hier kreeg Prins Yeti de sleutel van Ojik uit handen van onze zingende Burgemeester Ostendorp. Wist u al dat hij goed kan zingen? De Prinsen uit Kikkerloo, Ojik en de Vergeten Hoek opende de avond met een lied en de beëdiging van Wethouder Eijbersen, als nieuwe Burgemeester van Vechten. Hierna begon het programma met alle Dansgardes, vrouwen van de verenigingen en Raasleden, met stukjes, liedjes, dansjes, spelletjes en de PulSong. Het was nog lang onrustig in Kikkerloo.

IMG 0025 MG_0065 MG_0134

Carnaval vier je met een lach en een traan. Zaterdag is zo'n dag. We beginnen dan altijd met het Gravenbezoek, waar wij even stil staan bij onze ontvallen leden.

Hierna zijn wij altijd weer welkom in Het Wapen van Bunnik voor een hapje en drankje voordat de Optocht in Kikkerloo begint. Met weer een bonte stoet van praalwagens en een lichtschijnend zonnetje was het een wereldse optocht. Hierna gelijk door naar onze Leutbunker, waar honderden kinderen stonden te springen en te hossen op al onze springkussens en om Prins Yeti dan eindelijk in het echt te zien. Met mooie optredens van al onze dansgroepen, was het weer een geslaagde Kindermiddag.

P2143406P2143535P2143226

's Avonds ons welbefaamde Demasquébal. Wat een kleurrijke en gezellige boel was het weer. Van "Sint Bernard's" tot "Hartendiefjes" en van "Eskimo's" tot "vrouwen met de broek" aan. We gingen door tot in de late uurtjes!

 MG_0103 MG_0294 MG_0279

Zondagmorgen was het alweer vroeg tijd voor de Kerkmis, met als thema: "Contact maakt beter". Dit jaar in Kikkerloo, in de Barbarakerk. Na het in ontvangst nemen van de carnavalszege, gingen we zingend de kerk uit met het traditionele: "Nie Knieze Nie Zeure", onder muzikale begeleiding van Blaasvaak. Daarna gelijk door naar Ojik, want daar was de tijd voor ons paradepaardje. Onze Optog, de grootste in Midden Nederland! Maar liefst 1070 deelnemers verdeeld over 58 eenheden reden in de stralende zon door Ojik. Ruim 12.511 bezoekers lieten zich verrassen door de mooiste wagens uit de Kromme Rijnstreek. Na afloop was het nog lang onrustig tijdens onze InstuifXL, waar de nieuwe wisseltroffee (de Ton Oostrom Bokaal) werd gewonnen door de topper van de dag: Joerressik Park.

008 MG_0472 MG_0513

Op maandag was het om 16.00uur weer tijd om in de Yeti Bar, Café Twins, Karbo's te eten. Een ware traditie, met dank aan Leen. Om 19.00 uur stipt stonden we versierd met lampjes bij onze Leutbunker, om met ruim 100 kinderen de Lampionnenoptocht te lopen. Na afloop even opwarmen met een kop warme chocolademelk en door met ons Kielenbal. Onze laatste avond in de Leutbunker, met als afsluiter ons "You Never Walk Allone". Nog één keer het dak eraf met Prins Yeti en zijn gevolg.

IMG 0709 MG_0752 MG_0927

En dan is het alweer dinsdag.... De dag dat de sleutel weer moet worden ingeleverd. Deze keer kwam onze eigen Burgemeester Ostendorp hem ophalen in de Yetibar (Café Twins), tijdens het Haringhappen. Om 23.11 uur een laatste woord van Prins Yeti en onder de klanken van 'Naar de Après Ski' deed de Raad van Elluf hun steken af.

 MG_0978 MG_1032 MG_1076

Gelukkig hebben we de foto's nog!

Tot volgend jaar. Dan is het tijd voor ons 4e Elvium. Houdt onze website, Facebook, Twitter en Instagram in de gaten voor het laatste nieuws.

Copyright