logorijnpinters

 

De kop is eraf

Traditiegetrouw start het carnaval al jaren met het Plus Carnaval bij de Rijnpinters. De avond waar de oudere carnavalsvierder uit Ojik en omstreken, ieder jaar weer reikhalzend naar uitkijkt. 

Het Plus Carnaval is in de loop der tijden op verschillende manieren én op verscheidene locaties gevierd. Zo is het ooit in de oude Leutbunker begonnen met een groots carnavalsfeest, wat ook in de nieuwe Leutbunker nog een aantal jaren werd voorgezet. De afgelopen drie jaar hebben de Rijnpinters het echter over een heel andere boeg gegooid, namelijk in de vorm van een overheerlijk stampottenbuffet en nog veel meer oude carnavalsliederen dan voorheen.

Ook dit jaar kwam Burgemeester Ostendorp het buffet weer feestelijk openen. De Jeugdraad met Prins Levi en President Max waren ook aanwezig, evenals alle dansgroepen van de Rijnpinters. Natuurlijk mochten Prins Yeti, President Schippie en hun gevolg ook niet ontbreken. Het werd weer een ouderwets gezellige avond met ruim 140 bezoekers die genoten van het eten, de muziek, dans en vertier. Om 21:00 uur trok iedereen moe, maar voldaan weer huiswaarts. Op naar een gezellig carnaval!

 MG_0044 MG_0060IMG 0105

Vrijdagmorgen starten de Rijnpinters al vroeg met het Scholencarnaval.
IMG 0044 MG_0091 MG_0102
Vrijdag avond wordt het weekend geopend met de Pronkzitting.
Zaterdag zijn de Rijnpinter eerst een frisse neus halen bij de mooie optocht in Kikkerloo, dan vlug weer terug naar Ojik voor een knallend Kindercarnaval.
Op zaterdag avond laat iedereen zich van zijn mooiste, gekste of soms lelijkste kant zien op het Demasquébal.
Zondag, vroeg uit de veren voor de Carnavalsmis in de St. Barbarakerk in Bunnik. Zondagmiddag is het dan zover, de dag waar heel de gemeente en omstreken al weer een jaar naar uitkijkt: De grote optocht van Ojik! Na de optocht is het tijd om op te warmen in de Leutbunker bij de Instuif XL.
Maandag overdag kan er lekker even bijgekomen worden. Maandag avond start om 19:00 uur de Lampionnen optocht, met mooi verlichte carnavalswagens. Na de Lampionnenoptocht is het weer tijd voor een feestje tijdens het traditionele Kielenbal.
Op dinsdag sluiten we het Carnaval goed af met het Haringhappen in Cafe Twins.
Voor uw en onze veiligheid gelden de volgende huisregels:
1. Volg altijd de aanwijzigingen op van ons personeel
2. Toegangscontrole: Met legitimatie en eventueel fouilleren
3. Geen alcohol onder de 18 
4. Geen wapens
5. Geen drugs
6. Geen racisme
7. Geen ongewenste intimiteiten
8. Geen glaswerk buiten
9. Roken alleen buiten
10. Bij overtreding van deze regels informeren wij de politie
11. Geen overlast voor de buren
Copyright